I "modelsica" položila zakletvu

Upražnjena mesta u parlamentu su i zvanično popunjena, a među 15 onih koji su položili zakletvu bili su i "modelsica" Nevena Adžemović i voditelj Ivan Bauer.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2012.

11:43

Default images

Mesta su ostala upražnjena nakon prelaska sada već bivših poslanika na druge funkcije.

Svoje mandate su danas na početku sednice otpočeli Branka Karavidić, Siniša Lazić i Ivan Bauer sa liste "Izbor za bolji život", a sa liste NS Nevena Adžemović, Pavle Markov, Jasmina Obradović i Ninoslav Girić.

Poslanici su postali i Snežana Bogosavljević Bošković, Slavoljub Vlajković, Zoran Radovanović, Borislav Kovačević i Bojana Krkić, sa liste SPS-PUPS-JS, dok su redove URS popunili Miroslav Čučković, Ana Novković i Vladimir Ilić.

"Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi" tekst je zakletve koju su položili poslanici.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Ivan Bauer, kome je danas prvi radni dan u parlamentu, izrazio je očekivanje da će nova lica novom sazivu skupštine doneti "pomirljiv ton" i malo više aktivnosti.

Bauer, koji je u parlamentu zamenio lidera SDPS Rasima Ljajića, ocenio je, u prvoj izjavi skupštinskim izveštačima, da je u Narodnu skupštinu potrebno vratiti dijalog, jer je mnogo vremena potrošeno na rasprave i svađe, što je kontraproduktivno.

"To oduzima dragoceno vreme Republici Srbiji i Narodnoj skupštini Republike Srbije za donošenje zakona. Nadam se da će u ovom sazivu ton postati pomirljiv", rekao je Bauer, koji je i predavač na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju i televizijski voditelj.

Bauer će, kako je rekao, u Skupštini govoriti o ekonomskim temama, informatičkom društvu i medijima, a danas nije planirao da se javi za reč, da ne bi, kako je kazao, ispalo da se uhvatio govornice čim je došao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: