Našli dve tone bombi u Zeti

Ronioci Regionalnog centra za podvodno deminiranje iz Bijele izvadili su preko 400 granata, zaostalih iz Drugog svetskog rata iz reke Zete.

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2012.

10:27

Default images

Kupači u podgoričkom prigradskom naselju Rogami prijavili su policiji da su na rečnoj plaži primetili neeksplodiranu minsku napravu, nakon čega su stigli ronioci, koji su umesto jedne našli su čak 400 granata, ukupne težine oko dve tone.

U pitanju su, kako prenose podgoprički mediji, bombe zaostale iz Drugog svetskog rata, a više od 90 odsto izvađenih granata je aktivno.

Prema rečima Danila Mijajlovića iz Ronilačkog centra uradiće se bezbedonosna procena ušća Zete u Moraču, u dužini od skoro dva kilometra, jer se pretpostavlja da u tom delu ima još zaostalih granata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: