Rusija se bori protiv opozicionara

Protiv Alekseja Navalnija, lidera protesta protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, je pokrenuta nova kriminalna istraga u vezi sa proneverom novca.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

23:05

Default images

On se sumnjiči da je organizovao kradju sredstava u vrednosti od pola miliona dolara iz državne kompanije, koja se bavi preradom drveta. Za to mu preti kazna do 10 godina zatvora.

A u centru Moskve tokom protesta protiv aktuelne vlasti u Rusiji, uhapšen je istaknuti aktivista Edurad Limonov sa još 50 učesnika skupa pod nazivom Sloboda okupljanja. Naime, svakog 31. u mesecu održavaju se protesti u čast člana 31. zakona o okupljanju, koje im je zabranjeno.

"Naši protesti na Trgu pobede razlikuju se od ostalih zato što ih vlada nikada nije odobrila. Nije mnogo ljudi došlo, ali to su najhrabriji, oni koji služe za primer hrabrosti i ozbiljnosti borbe. Vlada je naučila kako da se nosi sa dozvoljenim protestima, tako da oni nemaju nikakvog efekta", kaže Edvard Limonov, opozicioni aktivista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: