Bagdad: U napadima 23 žrtve

Broj poginulih u bombaškim napadima i sukobima koji su se dogodili u Iraku porastao je na 23, saopštili su bezbednosni i medicinski zvaničnici

Izvor: Beta

Utorak, 31.07.2012.

21:49

Default images

U eksploziji dva automobila bombe u centralnoj četvrti Karada u Bagdadu poginulo je 12 osoba, među kojima je sedam policajaca, a povređeno je 47 ljudi.

Većina poginulih su trgovci i prolaznici, i šest policajaca jer su se eksplozije dogodile blizu dve policijske stanice i kontrolnog punkta.

Takođe u centralnom delu iračke prestonice u napadu bombaša samoubice ubijeno je sedam pripadnika specijalnih snaga ministarstva unutrašnjih poslova i dvoje civila.

Pored toga, naoružani napadači u Mosulu ubili su Gazvana Anisa, voditelja satelitskog kanala Sama al-Mosul i ranili njegovu majku, suprugu i četvoromesečnog sina, saopštila je Opservatorija za slobodu novinarstva.

Irak se redovno nalazi na dnu tabele Indeksa slobode medija u svetu koji pravi organizacija Reporteri bez granica. U Indeksu za 2011-2012. godinu Irak je zauzeo 152. mesto na listi 179 država, što je 22 mesta niže u odnosu na prethodnu godinu, naveo je AFP.

U Iraku se ponovo beleži rast nasilja, a 24. jul je bio najkrvaviji dan za poslednje dve i po godine u toj zemlji sa najmanje 116 mrtvih i blizu 300 ranjenih.
Sunitska organizacija Al Kaida često u Iraku izvodi napade na šiitske mete. U sektaškom nasilju u ovoj zemlji 2006. i 2007. godine ubijeno je nekoliko desetina hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: