"Zatvor bolji od života na slobodi"

Lavmor Manjika, 22-godišnji lopov iz Zimbabvea, traži da bude osuđen na doživotnu robiju, jer smatra da je život iza rešetaka daleko prijatniji nego na slobodi.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

20:54

Default images

Kako prenosi AFP, mladi kriminalac je prilikom rasprave, koja je trebalo da dovede do ublažavanja njegove kazne, na parčetu papira napisao da želi zauvek da ostane u zatvoru.

"Život u zatvoru je bolji od života na ulici. Da li mogu da dobijem doživotni zatvor?", zapitao je on u poruci koju je pročitao tužilac.

Sud, međutim, nije udovoljio Manjiki koji je osuđen na "samo" tri godine zatvora zbog ponovljenog dela krađe. Mladić je opljačkao jedan stan iz kojeg je ukrao nekoliko elektronskih uređaja i 1.800 dolara u kešu.

Ukoliko bude u prilici da vrati 1.956 dolara, kazna će mu biti smanjena na šest meseci zatvora.

Manjikin zahtev je izazvao čuđenje posebno kada se zna da su zatvori u Zimbabveu često na meti organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog prekomernog broj zatvorenika i nedostatka hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: