Kfor i dalje blokira put

Kfor na kontrolnom punktu koji je pre dve noći postavljen u mestu Tresava na krajnjem severu Kosova, ni danas ne propušta kamione nosivosti veće od tri tone.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

10:07

Default images

Takva situacija otežava snabdevanje građana u opštini Leposavić.

Predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić rekao je za agenciju Beta da im je jedan od komandanata Kfora za sever Kosova Adolf Konrad obećao da će se javiti i reći šta će biti sa kontrolnim punktovima, ali da to nije učinio.

Alternativne putne pravce u blokadi drži Kfor, a Srbi sa severa Kosova smenjuju se pored barikade koju su krajem prošle sedmice postavili u međuzoni između administrativnog prelaza Jarinje i policijskog punkta u Rudici, u centralnoj Srbiji.

"Smatramo da Kfor blokira alternativne puteve kao odgovor na akciju Srba sa severa Kosova i Metohije koji blokadom puta u međuzoni šalju još jednu jasnu poruku da ne prihvataju kosovsku carinu na prelazu sa centralnom Srbijom i da će se svim demokratskim sredstvima boriti da na severu Pokrajine ne zažive albanske institucije", rekao je Vasić.

Srbi koriste alternativne puteve jer ne žele da prelaze zvanične prelaze na kojima su i kosovski službenici.

Opštinski štab za vanredne situacije u Leposaviću je u stalnom zasedanju. U opštini očekuju da će Kfor odblokirati alternativne puteve, jer inače severu Kosova preti nestašica osnovnih životnih namirnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: