Radnicima TV Čačak uručeni otkazi

Radnicima TV Čačak u stečaju su uručeni otkazi, a bivši zaposleni napustili su prostorije televizije posle više od mesec dana protesta zbog neisplaćenih zarada.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.07.2012.

20:02

Default images

"Nekoliko kolega je danas preuzelo rešenja o otkazu, ostali će to sutra učiniti", kazao je danas Tanjugu bivši zaposleni Predrag Zivković.

Posle predloga stečajnog upravnika Aleksija Kaludjerovića, koji je štrajkačima predložio da osnuju konzorcijum, samo 30 minuta kasnije, pred stečajnim sudijom i predstavnikom većinskog vlasnika Zoranom Bojovićem, izjavio je da se predomislio, kaže se u saopštenju.

Bivši radnici TV Čačak i dalje očekuju od Agencije za privatizaciju preduzimanje odgovarajućih koraka u okvirima zakonskih ovlašćenja i nadaju se da će kupoprodajni ugovor biti raskinut zbog neispunjavanja obaveza, ističe se u saopštenju.

"Naglašavamo da je 18. 07. 2012, prilikom redovne kontrole , pred Agencijom za privatizaciju od strane sindikata TV Čačak pokrenut postupak raskida privatizacionog ugovora sa kupcem Milošem Bojovićem, zbog neispunjavanja obaveza predvidjenih ugovorom. 20.07.2012.podnet je predlog o pokretanju stečajnog postupka, a tri dana kasnije, 23.07.2012, Privredni sud u Čačku otvorio je stečajni postupak nad AD TV Čačak, jer je stečajni dužnik priznao dug", piše u saopštenju.

"Iako se prilikom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju govorilo o dugu u iznosu od oko 28 miliona dinara, u obrazloženju rešenja o pokretanju stečaja navodi se da ukupan dug iznosi 42 miliona i 662 hiljade dinara", kaže se u saopštenju.

Sindikat TV Čačak apeluje na Agenciju za privatizaciju da na vreme reaguje, poništi privatizaciju i spreči gašenje još jednog čačanskog preduzeća po već vidjenom scenariju, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: