Vlada odlaže usvajanje 77 akata

Vlada jeste iz procedure povukla 77 akata, ali će oni biti vraćeni u proceduru u istovetnom ili sličnom obliku, kaže generalni sekretar vlade Veljko Odalović.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

18:34

Default images

U Skupštini Srbije na usvajanje čekaju samo dva zakona, dodaje Odalović.

Odalović je Tanjugu precizirao da su iz procedure povučeni akti i zakonski predlozi koje je u proceduru uputila prethodna vlada i da je njihovo povlačenje učinjeno iz formalnih razloga, a ne suštinskih. "Najveći broj tih zakona biće vraćen u istom ili sličnom obliku", dodao je Odalović.

Prema njegovim rečima, zakoni su povučeni i zbog toga što je promenjen ovlašćeni predlagač, odnosno mnoga ministarstva koja su predloge zakona uputila u proceduru, sada imaju druge nazive i drugačije su organizovana.

"Sada su resori drugačije podeljeni i samim tim je predlagač zakona drugačiji", objasnio je generalni sekretar vlade.

Ranije danas u parlament je stigao dopis vlade u kojem je precizirano da se povlače akta i zakonski predlozi koje je u skupštinsku proceduru uputila prethodna Vlada Srbije.

Po pravilu, nova vlada iz skupštinske procedure povlači sve zakone iz prethodnog saziva nakon čega utvrdjuje prioritete i da li će ih vraćati u tom ili izmenjenom obliku ili ih uopšte neće vraćati, što je učinila i vlada premijera Ivice Dačića.

Jedina dva predloga zakona koji su sada u skupštinskoj proceduri jesu predlozi zakona o rokovima plaćanja obaveza korisnika javnih sredstava i državnih i javnih preduzeća i o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost. Oba zakonska predloga u skupštinu je 14. juna uputio poslanik Demokratske stranke Srbije Radojko Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: