"Modelsica dočekana na nož"

Beograd -- Odlaskom 15 poslanika na druge funkcije upraznila su se mesta za nova lica u parlamentu. Najviše pažnje u novom sazivu izazivaju Ivan Bauer i Nevena Adžemović.

Izvor: B92
Podeli

Biografiju profesora na Fakultetu za ekonomiju i finansije, televizijskog voditelja, Ivan Bauer upotpuniće poslaničkim mandatom. Dok prisustvo sednicama smatra obavezom, za govornicom ćemo ga viđati samo onda kada zaista bude imao šta da kaže.

"Na prvom mestu nemam nameru da se javljam za reč tek zato da bih bilo šta rekao, nego imam nameru da govorim samo na teme na koje mislim da imam šta da kažem, a to su, nekako je tako ispalo, baš teme koje potpadaju pod resor gospodina (Rasima) Ljajića, dakle ekonomske teme, telekomunikacije, informatičko društvo i eventualno recimo mediji. Ostale teme će pokrivati članovi naše poslaničke grupe, a sasvim sam siguran da oni imaju šta da kažu na svaku od tema koje budu na dnevnom redu", kaže Ivan Bauer.

Pred početak rada u parlamentu Bauer nema tremu, već ga raduje što će, kako kaže, moći da doprinese promenama.

"Imam utisak da parlament ide u dobrom pravcu, da rasprave sve više postaju argumentovane, a da sve manje ima svađe. To me raduje, jer ja sam i ušao u ovo u nadi da ćemo nešto popraviti u tom smislu, da će preovladati neki konstruktivan dijalog, jer zaista Srbija nema vremena više za političke rasprave, za ljude koji imaju problem jedni sa drugima. Moramo da idemo napred, a napred možemo ići samo ako budemo konstruktivni, a ne destruktivni", smatra on.

Nevena Adžemović se za sada uopšte ne pojavljuje u javnosti. Prema rečima potpredsednice Nove Srbije Dubravke Filipovski, njoj nije ni pružena šansa, a u medijima je dočekana na nož, zbog toga što je nekada bila deo grupe "Models".

"Vrlo je indikativno što se Nevena na ovaj način javno diskriminiše, na neki način proziva, etiketira, što se unapred diskvalifikuje, a nisam primetila da naši mediji tako pričaju o njenim koleginicama u italijanskom, hrvatskom i mađarskom parlamentu", naglašava Dubravka Filipovski.

Ona kaže da je uverena da će opravdati poverenje građana Srbije i da će raditi u njihovom interesu.

"Ono što nju posebno zanima su prava deteta i rodna ravnopravnost, tačnije poštovanje rodne ravnopravnosti", dodaje potpredsednica Nove Srbije.

Sednica na kojoj će novi poslanici položiti zakletvu zakazana je za četvrtak.

Politika

strana 1 od 74 idi na stranu