Vlada smenila 52 državna sekretara

Vlada Srbije smenila je 52 državna sekretara na prvoj sednici, održanoj 27. jula.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

14:49

Default images

Na istoj sednici je razrešila dužnosti i generalnu sekretarku u prethodnom mandatu Tamaru Stojčević, a na tu funkciju imenovala Veljka Odalovića.

Premijer Ivica Dačić doneo je rešenja kojima se razrešavaju dužnosti svi državni sekretari i generalni sekretar vlade iz prethodnog mandata i ta odluka treba da bude objavljena u "Službenom glasniku", navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Vlada je tako u Ministarstvu spoljnih poslova smenila Ivana Mrkića, u Ministarstvu odbrane pet državnih sekretara, a u Ministarstvu finansija četiri.

Smenjena su i dva državna sekretara u Ministarstvu pravde, tri u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, četiri u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku smenjeno je pet državnih sekretara, u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu tri, a u Ministarstvu prosvete i nauke dva.

Po jedan državni sekretar razrešen je dužnosti u MUP, Ministarstvu omladine i sporta i Ministarstvu zdravlja, a u Ministarstvu rada i socijalne politike njih pet.

Najbrojnije ministarstvo po broju državnih sekretara bilo je za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje. U njemu je radilo šest državnih sekretara.

Vlada je smenila i tri državna sekretara u Ministarstvu za kulturu, informisanje i informaciono društvo, dva u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i četiri u Ministarstvu vera i dijaspore.

U novoj vladajućoj većini navode da će vlada premijera Dačića imati znatno manje državnih sekretara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: