Dačić vratio bicikl Japancu/FOTO

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić vratio je Japancu Riju Asadžiju bickl kojim je krenuo oko sveta, a koji mu je ukraden u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

14:42

Default images

Dačić je ocenio da je ceo događaj sramota za Srbiju, a Asadži je rekao da on posle svega ostaje prijatelj Srbije.

Bicikl koji je nestao ispred Tržnog centra Ušće 18. jula policija je pronašla u nedelju, a takođe je i privela mladića iz Borče, osumnjičenog da je ukrao bicikl.

Rio Asadži je krenuo na put oko sveta dug skoro 20.000 kilometara skupocenim biciklom crne boje, koji se može kupiti samo u Japanu. Ipak, u Srbiji je ostao duže nego što je planirao.

"Ovo je sramota za Srbiju. Asadži je na biciklu proputovao celu Afriku i 11 zemalja Evrope, a bez njega je ostao u našem glavnom gradu. Asandžiju želim da se izvinim u ime građana Srbije i poželim srećan put ka Tokiju, uz nadu da će poneti lepe uspomene iz naše zemlje, a ne samo negativne", rekao je Dačić, koji je japanskom putniku poklonio i značku i flašu šljivovice.
Asadži se zahvalio što mu je bicikl pronađen i istakao da "oseća jako prijateljstvo sa Srbijom".

On je kazao da su mu u Africi ukradene cipele, a u Nikaragvi kamera, a Dačić je primetio da mu ti predmeti, za razliku od bicikla, nisu vraćeni.

Dačić je istakao da su se MUP i policija odmah uključili u potragu za biciklom i kradljivcem i zahvalio se medijima na podršci, jer je kradljivac pronađen nakon objavljenih snimaka.
"To je bio put do njega. Policija ga nije pronašla na adresi, ali se kasnije sam prijavio sa pričom da nema veze sa ovim događajem, da bi potom bicikl bio pronađen bicikl kod njega", rekao je Dačić i dodao da je reč osobi koja u dosijeu ima više od 10 krivičnih dela krađe, za koje je dva puta osuđivana.

Ambasador Japana u Srbiji Tošiju Cunazaki se zahvalio svima koji su doprineli da se ovaj slučaj srećno završi.
"Japanska policija je, takođe, poznata po efikasnosti, zbog čega se ta zemlja smatra jako bezbednom. Sada sam se uverio da je srpska policija svakako podjednako efikasna i sposobna kao i japanska, ako je nije čak ni nadmašila", rekao je on.

Asadži je 18. jula, nešto posle 17 sati ispred TC "Ušće" u Bulevaru Mihajla Pupina br. 4 ostavio bicikl marke "panasonik" model OSC7, sa "šimano" menjačem sa 27 brzina i nosačima za torbe na prednjem i zadnjem točku. Vlasnik je prethodno bicikl uredno zaključao sigurnosnom sajlom na mestu predviđenom za parkiranje bicikala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

248 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: