Nađen bicikl, uhapšen osumnjičeni

Beograd -- Policija je uhapsila Veljka Đ. iz Borče zbog sumnje da je ukrao bicikl Japanca Rija Asadžija ispred tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Policija je i pronašla bicikl kojim je ovaj Japanac stigao u Srbiju na svom putu oko sveta.

Veljku Đ. iz Borče određeno je zadržavanje do 48 sati zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, izjavio je večeras Tanjugu premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Asadžiju je krenuo na put oko sveta dug skoro 20.000 kilometara skupocenim biciklom crne boje, koji se može kupiti samo u Japanu.

On je 18. jula, nešto posle 17 sati ispred TC "Ušće" u Bulevaru Mihajla Pupina br. 4, ostavio bicikl marke "panasonik" model OSC7, sa "šimano" menjačem sa 27 brzina i nosačima za torbe na prednjem i zadnjem točku. Vlasnik je prethodno bicikl uredno zaključao sigurnosnom sajlom na mestu predviđenom za parkiranje bicikla.

Danas je svim medijima u Srbiji bio poslat video snimak i fotografija, na kojoj je zabeležen momenat krađe bicikla Asadžiju ispred tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, da bi zamolili građane da obaveste policiju ako prepoznaju kradljivca.

Asadži kaže da mu ovo mu je drugi put da biciklom obilazi svet, jer je od 2006. do 2008. godine putovao kroz Severnu i Južnu Ameriku i Australiju i tada je ukupno prešao 44.235 kilometara.

strana 1 od 92 idi na stranu