"Srbi, pomozite mi da nađem bicikl"

Japanac Rio Asadži, kojem je na putu oko sveta bicikl ukraden baš u Beogradu, apeluje na građane i policiju da mu pomognu. U toku intenzivna policijska potraga.

Izvor: B92, Press

Nedelja, 29.07.2012.

11:39

Default images

On za "Press nedelje" kaže da su sigurnosne kamere ispred Tržnog centra "Ušće" snimile čoveka koji mu je ukrao izuzetno vredan dvotočkaš i da policija traga za njim.

Asadži je 18. jula parkirao bicikl marke "panasonik" ispred ulaza u šoping centar, uredno ga zaključao, a kada se vratio posle 20 minuta, nije ga bilo. Ukradeni bicikl je crne boje i takav može da se kupi samo u Japanu

"Stigao sam u Beograd 16. jula i ovde sam već 13 dana. Ne znam koliko još mogu da čekam da mi pronađu bicikl. Moj san je da obiđem svet biciklom, zato mi je potrebna vaša pomoć", kaže Asadži.
Foto: MUP
On dodaje da mu je ovo drugi put da biciklom obilazi svet. Od 2006-2008. godine putovao je kroz Severnu i Južnu Ameriku i Australiju i tada je ukupno prešao 44.235 kilometara.

Asadži kaže da je na svom proputovanju već imao nekoliko neprijatnih iskustava. U Nikaragvi su mu ukrali kameru, a u Namibiji cipele. U Ekvadoru ga je uhvatila grupa naoružanih mladića, dok ga je grupa arapskih dečaka gađala kamenjen na Srednjem istoku.

Beogradska policija je saopštila da intenzivno traga za muškarcem, koji je Asadžiju ukrao bicikl. U toku je potraga za muškarcem, koga su pre i u trenutku krađe snimile sigurnosne kamere, starosti oko 25 godina, visine oko 180 centimetara, srednje građe i smeđe kose. Mladić je, ržprilikom krađe, na sebi imao žutu majicu kratkih rukava, kratke pantalone tamne boje i crne patike, saopštila je policija.

Beogradska policija apelovala je na sve građane da, u slučaju identifikacije ili pronalaženja NN lica, obaveste službenike PC Novi Beograd na telefon 011/300-8143, 300-8138 ili 300-8140.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: