Đilas: DS ne sme da se cepa

Zamenik predsednika DS Dragan Đilas izjavio je da ta partija ne sme da se cepa i da se on neće kandidovati za njenog predsednika ako to učini Boris Tadić.

Izvor: Beta

Petak, 13.07.2012.

20:43

Default images

"Kad god da bude Izborna skupština Demokratske stranke, ako Boris Tadić bude bio kandidat za predsednika, ja neću biti kandidat. To je moja odluka i iza nje stojim", rekao je Đilas gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je istakao da se neće kandidovati zato što misli da DS ne sme da se cepa jer, kako je naveo, to je velika i važna stranka koja "mora da se reformiše".

"Svoju ocenu izbora, grešaka, dobrih i loših poteza izneću stranačkim organima kroz viziju kako mislim da treba dalje. Verujem da ako to bude prihvaćeno i od lidera DS-a i od članstva DS, da će se brzo, u kratkom periodu, godinu do dve, kao najveća srpska stranka vratiti na vlast, ne samo u Beogradu i u Vojvodini, nego i u drugim delovima Srbije", naveo je Đilas.

On je istakao da DS mora da se "liši nekih ljudi" koji su, kako je naveo, bili predugo u vlasti i koji su se koristili tom strankom.

"Ukoliko te moje ideje razmišljanja ne budu bile prihvaćene, ja zadržavam pravo da odlučujem o svojim drugim koracima. U svakom slučaju to neće biti frakcijska podela DS-a", istakao je Đilas. "Mislim da niko nema pravo da cepa DS, a da svi imamo odgovornost da je reformišemo da bude bolja", rekao je Đilas.

Govoreći o beogradskoj političkoj sceni, Đilas je istakao da očekuje da se stranke koje su učestvovale na izborima za Beograd, drže onoga što su obećale, a to je, pre svega, poštovanje volje građana Beograda.

"I opozicione stranke trenutno se ponašaju na način za koji bi voleo da u budućnosti bude odlika srpske političke scene", rekao je on, očekujući da zajedno nastave da vode grad - i oni na vlasti i opozicija.

Kako je rekao, bilo bi sjajno da imamo mnogo više konsenzusa, zajedništva, što bi svim strankama omogućilo da na sledećim izborima dobiju više glasova nego sada.

Govoreći o nagradi, Đilas je istakao da priznanaje pripada svim Beograđanima i svim građanima Srbije, a da nagrada za menadžera nije samo za njega, nego za ceo njegov tim.

"Nameravamo i dalje tako da radimo u narednom periodu, pošto smo velike infrastrukturne stvari uradili i pripremili dobar teren za privredni razvoj ovog grada, nameravamo da se bavimo ljudima", rekao je Đilas i naveo da je Beograd sačuvao srednju klasu.

Danas ljudi u Beogradu, kako je kazao, žive veoma loše i moramo da učinimo sve da opravdamo ove nagrade i priznanja i da život u Beogradu učinimo kvalitetnijim.

On je naveo da Beograd mnogo para izdvaja za pomoć nerazvijenima u Srbiji i da će nastaviti da pomaže i dalje, boreći se da razvijemo i glavni grad.

"Imamo rubne opštine Beograda gde je ogromna stopa nezaposlenosti, veća nego čak i u nekim delovima centralne Srbije", rekao je on i naveo da su to izazovi koji stoje pred nama, zajedno sa Vladom Srbije.

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić primila je u Dablinu nagradu koja je glavnom gradu Srbije dodeljena u kategoriji "Najbolji gradovi" na Samitu gradova lidera, a u ime gradonačelnika Dragana Đilasa preuzela nagradu za menadžera godine, koju mu je dodelila organizacija "Europe Busineš Ašembly" .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: