DS-u preti cepanje?

Beograd -- Ukoliko predsednik Demokratske stranke Boris Tadić ne podnese ostavku, demokratama preti cepanje, piše Blic.

Izvor: B92, Blic
Podeli

Taj list navodi da zamenik predsednika stranke Dragan Đilas ne želi da se kandiduje za predsednika stranke na predstojećim stranačkim izborima, odnosno da bude protivkandidat Tadiću, koji još uvek ima podršku većine članova Predsedništva stranke.

Jedini način na koji gradonačelnik Beograda vidi sebe na čelu DS-a bio bi da se Tadić sam povuče sa funkcije, tvrdi Blic.

Međutim, Tadić je izjavio da nema nameru da podnese ostavku na mesto predsednika stranke. Takođe je činjenica i da, kako piše Blic, postiji struja u DS-u koja želi da na čelo stranke stane Dragan Đilas.

Imajući u vidu upravo takvu Tadićevu odluku, da ne želi da napušta kormilo DS-a, u budućnosti bi se moglo postaviti pitanje sudbine i funkcije gradonačelnika Beograda, ističe Blic.

Podsetimo, pisanje medija o neslaganjima unutar demokrata podstaknuto je izbornim porazom DS-a na parlamentarnim i predsedničkim izborima, kao i odlukom socijalista da sa SNS-om prave vladu Srbije i javnom prepiskom visokih funkcionera DS-a Vuka Jeremića I Dragana Đilasa oko finansiranja Jeremićeve kancelarije u UN.

Mediji su u više navrata pisali da u DS-u postoji nezadovoljstvo izbornim rezultatom i da bi neko trebalo da snosi odgovornost za to. Jedino je Goran Ješić, gradonačelnik Inđije i funkciner demokrata, javno rekao da je očekivao od Tadića da posle izbornog poraza podnese ostavku.

S druge strane, izvor iz DS-a je Blicu rekao da je jedini način da stranka ostane jedinstvena i da ojača taj da Tadić podnese ostavku na mesto predsednika DS i prebaci se na nako drugo poput počasnog predsednika čime bi omogućio fer izbore u stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu