Kurir: Mira i Karić stižu u Srbiju?

Postoje indicije da će se Mirjana Marković ove godine vratiti u Srbiju. Za njom bi mogao da dođe i Bogoljub Karić, lider PSS, koja je u koaliciji sa SNS.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2012.

11:29

Default images

Analitičari za Kurir ocenjuju da se u Srbiji stvorila takva politička klima koja dopušta da se supruga pokojnog predsednika Slobodana Miloševića vrati u Srbiju.

Kurir podseća i da je doskorašnji lider SNS-a obećao tokom izborne kampanje da će po dolasku na vlast omogućiti svom koalicionom partneru Bogoljubu Kariću davanje izjave pred sudom.

Povratak Mirjane Marković i Bogoljuba Karića u Srbiju, iako zvuči neverovatno, ipak nije nemoguć, ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković.
"Svašta se već događalo. Ali, ko će ga znati. Uostalom, koga još briga za njih. Nisam primetio neki veliki entuzijazam ni kod naprednjaka, ni kod Dačića, ali ne bi me začudilo da se to desi, poput svih moralnih šokova koje smo prošli", kaže Stanković.

Što se tiče Mire Marković, poternica za njom je obustavljena zbog zastarelosti postupka, a i sin Marko Milošević sada bi mogao da se vrati iz Moskve, jer je protiv njega još ranije obustavljen sudski postupak.

"Predsednik Srbije nema nameru da se meša u ingerencije sudova, ali će se svojim autoritetom postarati da se procesi vode po pravdi i zakonu, što smo malo puta mogli da vidimo tokom prethodnih nekoliko godina", rečeno je u Predsedništvu Srbije.

Dragomir Karić, zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije, međutim, kaže da se Bogoljub Karić ne vraća u Srbiju. "U ogromnim je poslovnim obavezama, pre svega u Iraku, gde otvara gradilište na kome će biti zaposleno 20.000 radnika", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: