Rumunija: Nova perspektiva EU-CG

Rumunsko ministarstvo spoljnih poslova pozdravlja odluku Evropskog saveta o početku pregovora o pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Izvor: Beta

Subota, 30.06.2012.

20:08

Default images

"Otvaranje pregovora o pridruživanju donosi novu perspektivu odnosima izmedju EU i Crne Gore", a rumunsko ministarstvo spoljnih poslova je otvoreno da i dalje podržava crnogorske vlasti u tom procesu.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se ocenjuje da odluka Evropskog saveta ističe "suštinski značaj realizovanja unutrašnjih reformi od strane država kandidata".

"Zemlje članice EU i evropske institucije su ocenile političku volju i jasne rezultate, u duhu politike otvorenih vrata i ispunjenju svih obaveza od strane država kandidata", navodi se u saopštenju i dodaje da Bukurešt vodi konsekventnu politiku podržavanja proširenja EU sa zemljama regiona.

U Briselu je juče održana prva međuvladina konferencija Crne Gore i EU, nakon što je Evropski savet dao "zeleno svetlo" za početak pristupnih pregovora te zemlje s EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: