SNV: Vlada da ispuni osećanja

Predsednik SNV Milan Ivanović kaže da od nove vlasti u Beogradu očekuje da ispuni predizborna obećanja o Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

15:16

Default images

Ivanović je ocenio da su incidenti tokom obeležavanja Vidovdana poruka Srbima da će se prema njima primeniti nasilje da bi se oterali iz Pokrajine.

Ivanović kaže da je jučerašnji napad na Srbe dobro osmišljen i da je istovremeno poruka Srbima da ni u prisustvu medjunarodne zajednice ne mogu imati sigurnost već će se prema njima primeniti sva raspoloživa nasilna sredstva da bi se isterali sa Kosova.

Ivanović je rekao da očekuje da nova vlast u Beogradu zaštiti svoj narod na KiM, što, kako je naveo, proističe iz predizbornih obećanja. On je dodao da očekuje da u rešavanju problema Srba na Kosovu učestvuju "sve relevantne političke stranke, ali i predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, da će se razgovarati u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244, te da će pitanje bezbednosti Srba u pokrajini biti prioritetno".

Ivanović je dodao i da očekuje preispitivanje sporazuma postignutih sa Prištinom tokom briselskog dijaloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: