Nikolić: Napadi na KiM provokacija

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da su napadi na srpske civile na KiM, poput onog na Vidovdan, neprihvatljivi i da predstavljaju otvorenu provokaciju

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

12:54

Default images

Uz najoštriju osudu napada na srpske civile, Nikolić je istakao da odgovornost za njih leži isključivo na vlastima u Prištini, a da takvo kršenje ljudskih prava nikako ne doprinosi uspostavljanju stabilnosti u regionu.

Nikolić se nada da će medjunarodne organizacije, koje su prisutne na Kosovu i Metohiji, ubuduće obavljati svoje zadatke u skladu sa mandatom koji je odobrila i Srbija, i osigurati bezbednost u južnoj pokrajini i zaštititi prava svih gradjana, piše u saopštenju iz njegovog kabineta.

U sukobu sa kosovskom policijom na prelazu Merdare juče je povređeno je 20 osoba, među kojima i jedna teško. Stanje 20 povređenih osoba u incidentu na prelazu Merdare je stabilno i niko od njih nije životno ugrožen. U toku su pripreme za operaciju dvojice mladića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: