Ponta prepisao veći deo doktorata

Akademski odbor zaključio je da je veliki deo doktorata rumunskog premijera Viktora Ponte plagijat i zatražio da mu zvanje doktora nauka bude oduzeto.

Izvor: Beta

Petak, 29.06.2012.

21:42

Default images

Predsednik 21-članog Nacionalnog saveta za potvrdu titula, diploma i univerzitetskih sertifikata Marijus Andruh izjavio je da je utvrđeno da je 85 od 307 stranica koje su pregledane kopirano bez odgovarajućeg navođenja izvora.

Ponta je ranije rekao da će podneti ostavku ukoliko bude optužen za plagijat, ali je sada odbio da komentariše odluku saveta.

Nekoliko sati pre odluke, ministar obrazovanja je pokušao da raspusti odbor, koji je ignorisao taj zahtev, i naveo da je odluka politički motivisana i nevažeća, jer osam članova nije bilo prisutno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: