Svađa SNS-URS: Psovali predsednika

U Kragujevcu, na sednici skupštine izbio sukob i razmena psovki između predsednika skupštine Saše Milenića (URS) i Radomira Nikolića, sina predsednika Srbije.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

13:50

Default images

U znak protesta što je Milenić neprimerenim rečima pomenuo Tomislava Nikolića, odbornici SNS-a koje predvodi Radomir Nikolić napustili su sednicu lokalnog parlamenta. Neprimerene reči su na račun predsednika Srbije upućene sa skupštinske govornice. Milenić kaže da je Nikolićev sin prvi počeo.

"Da je reda i zakona u bukagijama bi bio Tomislav Nikolić zato što je direktno odgovoran za raspirivanje mržnje i izazivanje fanatičnog verskog i nacionalnog rata".

Poručio je predsednik kragujevačkog parlamenta Saša Miletić sa govornice i dodao:

"Prepoznajemo pritom da je najlogičnija stvar da on sa bivšim predsednikom napravi koaliciju i da, brate, DS i SNS raspičkaju, kako bi se reklo, ovo što ima sve i da konačno otvore prostor za zdrave i logične snage".

Ovo je odgovor Milenića na komentar Radomira Nikolića, sina predsednika Srbije i prvog čoveka kragujevačkih naprednjaka, da bi dosadašnji direktor Parking servisa Nenad Vasiljević, član Zajedno za Šumadiju, zbog utaje poreza trebalo da bude u zatvoru, a ne ponovo imenovan na tu funkciju.

Radomir Nikolić za B92 nije želeo da komentariše ni svoje ni Milenićeve navode, dok njegov zamenik Goran Kovačević kaže da su odborničke klupe napustili zbog nepoštovanja institucije predsednika Srbije.

On kaže da je Milenić zloupotrebio skupštinsku govornicu i neprimerenim rečima, koristeći psovke se obratio i vređao predsednika države i odborničku grupu SNS.

"Istovremeno smatramo da psovanje za skupštinskom govornicom predsednik Skupštine grada Kragujevca nije ono za šta se mi zalažemo i jeste narušavanje ugleda, kako Kragujevca, tako i Šumadije. SNS neće takve stvari da toleriše, jer smatramo da je skupština tekovina demokratije", rekao je Kovačević.

Predsednik skupštine Sasa Milenić iz vladajuće odborničke grupe URS, član stranke Veroljuba Stevanovića "Zajedno za Šumadiju" rekao je kasnije novinarima da je od medija saznao da su odbornici SNS napustili sednicu kao i da je vređanje započeo šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić.

"Kao predsednik Skupštine nisam dobio zvanično saopštenje odborničke grupe SNS o napuštanju sednice Skupštine grada i informaciju o tome dobio sam posredno od predstavnika sredstava javnog informisanja. Budući da je šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, neposredno pre mog javljanja za govornicom izlagao slobodne utiske o tome koji bi od najviših funkcionera 'Zajedno za Šumadiju' mogli da završe na robiji, ja sam shodno njegovom izlaganju i sam izneo svoja slobodna uverenja na tu temu", rekao je Milenić.

On je na tvrdnje naprednjaka da je na račun predsednika izneo neprimerene reči rekao da ima samo jedan komentar "a to se u komunikaciji zove okrenuti nekome ogledalce".

"Taman toliko koliko im se učini neprijatno takva ocena i takvo razmišljanje o njihovom slučaju, trebalo bi da posluži kao lep nauk, pre nego što se to iznese na istu temu o ostalim učesnicima javnog života", kaže Milenić. U kragujevačkom DS-u kažu da ih ne iznenađuje ovakav verbalni duel.

"Kao Demokratska stranka smo negde najviše trpeli ne samo od predsednika Skupštine grada, nego pre svega od koalicije Zajedno za Šumadiju već dugi niz godina jedan govor mržnje, jedan način komunikacije koji nije adekvatan ni za taj dom niti za kompletnu političku scenu Kragujevca", navodi Dušan Obradović iz DS-a.

Kragujevačke naprednjake pitali smo i da li će današnji incident narušiti odnose u tek dogovorenoj koaliciji s obzirom na to da se Saša Milenić pominje kao budući ministar dijaspore.

"To svakako nisu regularni odnosi kakvi bi trebalo da postoje u jednoj koaliciji, ali svakako na vrhu Srpske napredne stranke i drugih stranaka jeste da rešava te probleme", kaže Goran Kovačević, SNS.

Novi koalicioni partneri URS-a, LDP i DSS, kažu da nisu učestvovali u ovom okršaju. I dok u DSS-u smatraju da je ovakvo ponašanje za govornicom, kako naprednjaka, tako i predsednika skupštine nije primereno, u kragujevačkom LDP-u kažu da svako treba da snosi posledice svojih postupaka.

U skupštini grada Kragujevca odbornička grupa SNS ima 16 odborničih mesta od 87 ukupno.

Rasprava je počela oko ponovnog imenovanja direktora Parking servisa Nenada Vasiljevića, kada je šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić kritikovao njegov ponovni izbor iako je, kako je naveo, u preduzeću napravio dug od 53 miliona dinara. Na to je reagovao Milenić koji je kritikovao prošlost predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: