SAD: 70 ljudi se otrovalo u bazenu

U bazenu u parku u Indijanpolisu otrovalo se 70 ljudi, od kojig su mahom deca. Sumnja se da je prekomerna količina hlora uzrok trovanja.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2012.

23:57

Default images

Deca koja su ušla u bazen počela su da povraćaju, a spasioci nisu znali kome pre da ukažu pomoć i evakuišu bazen iz koga se širio oštar, neprijatan miris hemikalija.

Prema informacijama koje prenosi lokalni list "Indianopolis Star" najmanje 70 osoba je otrovano od kojih je šestoro zadržano na lečenju. Nema teže ozleđenih.

Zvaničnici još nisu saopštili šta je uzrok ovog incidenta, a očekuje se da će jedan zaposlenih na bazenu možda znati neke odgovore, ali se on još nalazi na bolničkom lečenju zbog trovanja i problema sa respiratornim organima.

Za sada se pretpostavlja da je preterana upotreba hlora uzrokovala masovno povraćanje kod dece koja su se kupala u bazenu, kao nadražaje očiju i pluća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: