Oštetili banku za 15 mil. franaka

Deset osoba uhapšeno je zbog sumnje da su oštetili Hipo Alpe Adria banku za više od 15 miliona švajcarskih franaka, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 23.06.2012.

14:12

Default images

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, lišili su slobode Miloša Lj, Snežanu M, Ferenca B, Roberta K, Sašu J, Miloša D, Milana K, kao i Nikicu K. i Aleksandra V, odgovorna lica privrednog društva "BC Konsalting" i vlasnika Agencije za veštačenje "Bizet" Božidara K.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 10 osoba iz Beograda i Bačke Palanke zbog sumnje da su Hipe Aple Adria banku oštetili za 15 miliona švajcarskih franaka i sebi pribavili imovinsku korist.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da su svi osumnjičeni zadržani i da je u toku njihovo saslušanje zbog sumnje da su od 2007. godine do 2012. godine izvršili krivična dela prevare i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

"Sumnja se da su preko sistema preduzeća pod njihovom kontrolom u toku 2007. na osnovu lažne procene imovine, od Hipo Alpe Adria banke iz Beograda dobili novčana sredstva radi kupovine akcija preduzeća koja su bila u procesu privatizacije", rekao je Radosavljević.

Nakon kupovine akcija, kroz međusobno trgovanje i uz istovremeno obaranje vrednosti akcija, one su prenete na preduzeća u vlasništvu osumnjičenih. Nad kreditno zaduženim preduzećima, čiju su imovinu otuđili, zbog nelikvidnosti, pokrenut je stečaj.

"Oštećena banka do danas nije uspela da naplati svoja potraživanja ni iz založenih nepokretnosti povezanog pravnog lica, jer je njihova vrednost višestruko niža od procenjene", kazao je Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: