Medvedev: Rusija čvrsto uz Srbiju

Beograd -- Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj borbi za zaštitu teritorijalnog integriteta i ljudskih prava Srba na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu Srbije.

Nikolić je zahvalio Rusiji na podršci i istakao neophodnost intenziviranja saradnje dve zemlje.

Medvedev i Nikolić sastali su se u Rio de Žaneiru, gde učestvuju na konferenciji UN o održivom razvoju. On se ranije danas sastao i sa premijerom Norveške Jensom Stoltenbergom i predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom.

Nikolić se na marginama samita UN sastao i sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom, koji je tom prilikom izrazio spremnost da pomogne Srbiji u dobijanju datuma za početak pregovora.

Ader je, takođe, istakao da je zadovoljan položajem koji mađarska manjina ima u Srbiji, posebno zato što već dugi niz godina participira u vlasti.

Konferencija UN o održivom razvoju na kojoj učestvuje delegacija Srbije, predvođena predsednikom Nikolićem, traje do 24. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu