Obilaznicu "sprala" kiša

Beograd -- Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja, "Putevi Srbije” su već morali da zatvore, piše "Politika".

Izvor: Politika
Podeli

Najpre je zatvorena deonica Orlovača - tunel Straževica, a juče i traka na deonici Dobanovci - Batajnica.

Nakon što je 25. maja, tri nedelje pošto je puštena u promet, van funkcije stavljena trasa Orlovača – Kružni put – tunel Straževica, juče je iz saobraćaja izbačena i traka na auto-putu E 75, na deonici Dobanovci– Batajnica, iz smera ka Dobanovcima.

Ta deonica bila je otvorena 1. maja, osam meseci pre ugovorenog roka, podseća"Politika".

Zvanično saopštenje ne sadrži obrazloženje za zatvaranje trake, ali u "Putevima Srbije” navode da je saobraćaj bio pušten na tu trasu pre nego što je na njoj izgrađen nadvožnjak preko auto-puta, predviđen projektom, koji sada mora biti podignut. Drugim rečima, traka je završena rekordno zahvaljujući tome što je kraj staze ostavljen da se pređe kasnije, nakon što pobeda bude proslavljena.

"Nisu to radovi za kojima je naknadno iskrsla potreba, oni su nam od početka bili u planovima. Samo nismo stigli da nadvožnjak završimo do 1. maja, pa ćemo ga raditi sada", rekao je Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije”, koji nije mogao da navede kada bi taj objekat mogao biti završen.

Rekord u brzini na deonici Orlovača - Kružni put - Straževica postigla je - kiša. Prvi pljuskovi uspeli su da odnesu šljunak sa nasipa kraj manjeg od dva mosta na toj trasi. Put se slegao, maltene potonuo, i zbog toga je cela deonica morala biti izbačena iz prometa, objasnio je Drobnjak.

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Ta deonica, kako je rečeno za B92, ponovo trebalo da bude puštena za saobraćaj u petak, 16. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu