GSA zadovoljna zabranom "Obraza"

Beograd -- GSA pozdravila je odluku USS da zabrani delovanje "Obraza" i istakla da ta odluka može biti "prekretnica" za dalju borbu protiv nasilja i diskriminacije.

Izvor: Beta
Podeli

Gej strejt alijansa je u saopštenju ocenila da zabrane rada desničarskih organizacija neće biti dovoljne za rešavanje problema "ekstremizma i sveprisutnog nasilja", ukoliko država ne nastavi sa sistemskim merama suzbijanja i prevencije nasilja i diskriminacije.

Alijansa je izrazila očekivanje da će Ustavni sud i druge postupke za zabranu rada sličnih organizacija i grupa okončati identičnim odlukama u što kraćem roku.

U saopštenju se navodi i da je Ustavni sud prepoznao "goruću društvenu potrebu za izgradnjom demokratskog i tolerantnog društva kroz zaštitu pravnog poretka i društvenih vrednosti".

Ustavni sud Srbije je danas na predlog Republičkog tužilaštva zabranio delovanje klerofašističke organizacije "Obraz".

U zahtevu za zabranu Tužilaštvo je navelo brojne nasilne akcije te organizacije i krivične postupke i presude koje se vode protiv vođe "Obraza" Mladena Obradovića i njegovih saradnika.

Društvo

Paklene vrućine u Srbiji

Beograd -- Zbog velikih vrućina, beogradski Vodovod postavio cisterne s vodom za piće u centru grada kako bi građani lakše podneli velike vrućine. Temperatura 37 stepena.

Društvo subota 30.06. 19:17 Komentara: 43
strana 1 od 166 idi na stranu