Hakovan sajt Gej strejt alijanse

Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je da je danas ponovo hakovan njen sajt koji trenutno nije u funkciji.

Izvor: B92

Nedelja, 10.06.2012.

22:03

Default images

GSA je najavila da će taj napad prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova od koga očekuje brzu reakciju i nalaženje počinioca.

U saopštenju se navodi da se na sajtu GSA pojavljivala tekstualna poruka na srpskom jeziku "Srbijo, zapitaj se kuda ides?!?!" praćena sa dve fotografije.

Na jednoj fotografiji su muškarac i žena sa bebom i natpisom "Ovo nudimo mi", dok se na drugoj nalaze dva muskarca čije su glave i torzo premazani bojom sa iscrtanim zastavama duginih boja, a iznad koje piše "Ovo nudite vi".

GSA je navela da su takozvane porodične vrednosti još jednom zloupotrebljene i da kada je u pitanju porodica, jedino je tačno da GSA zaista ima svoj stav o tome, a to je da mržnja nije porodična vrednost, a pravdanje nasilja i netolerancija prema bilo kome ne smeju biti deo vaspitnog procesa bilo u obrazovnom sistemu, bilo u samoj porodici.

"Sadržaj poruke koja pokušava, doduše nevešto, da Alijansi podmetne nešto što nije cilj i način njenog rada, kao i činjenica da je od svih LGBT organizacija sajt GSA jedini napadnut, nesumnjivo govore o tome da se radi o ciljanom i prethodno osmišljenom napadu baš na Alijansu, kao i pokušaju da se dezavuiše dosadašnji rad te organizacije", piše u saopštenju GSA.

GSA je ocenila da su napadači na sajt i njihovi nalogodavci tim činom pokazali veliku količinu političkog i svakog drugog diletantizma, a pre svega ogroman nivo kukavičluka s obzirom da nisu potpisani i da niko nije preuzeo odgovornost za taj hakerski napad.

Zanimljivo je, kako se navodi u saopštenju, i to da se hakerski napad desio dan nakon splitskog Prajda koji je prošao bez incidenata i na kome su učestvovali i predstavnici GSA.

Ta organizacija je podsetila da njen sajt u poslednjih nekoliko godina bio meta nekoliko hakerskih napada zbog kojih je GSA vise puta menjala internet provajdere.

Među tim napadima su bili i napadi hakerskih grupa sa Kosova, zatim napad hakera John the Ripper i drugih, koji su ili potpuno onesposobljavali sajt GSA ili su na početnoj stranici ostavljali poruke koje često nisu bile povezane sa oblašću kojom se GSA bavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: