Andriji Igiću nagrada Milan Pantić

Dopisnik RTS-a s Kosova Andrija Igić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Milan Pantić" za novinarsku hrabrost.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.06.2012.

13:53

Default images

Nagrada se dodeljuje u znak sećanja na novinara iz Jagodine ubijenog 11. juna 2001

Nagradu dodeljuje kompanija "Novosti", a odluku o dobitniku doneo je danas žiri u sastavu: Nino Brajović (UNS), Jelka Jovanović (NUNS) i Miloš Antić (Večernje novosti), u saradnji sa predstavnicima JIP "Novi put" iz Jagodine i jagodinskog Književnog kluba "Đura Jakšić".

Nagrada, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, odnosno 150.000 dinara, Andriji Igiću će biti uručena na godišnjicu ubistva Milana Pantića, u ponedeljak 11. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

Tu nagradu su do sada dobili novinari: Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni i Aleksandra Delić.

Milan Pantić je ubijen pre 11 godina "udarcima tupim predmetom u glavu", u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Ubice i nalogodavci zločina još nisu pronađeni.

Policijska uprava u Jagodini je danas, povodom 11. godišnjice ubistva Pantića, izdala saopštenje u kome se kaže da je rešavanje ubistva
novinara prioritet MUP-a, Uprave kriminalističke policije i PU u Jagodini.

U saopštenju se kaže i da istragu sprovodi radna grupa u okviru Uprave kriminalističke policije MUP-a, a obimnom i kompleksnom istragom, kojom je obuhvaćen veliki broj osoba, bave se iskusni operativci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: