Nikolić: Zaustaviti sukobe na KiM

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je važno zaustaviti sukobe na Kosovu i smiriti građane.

Izvor: B92

Petak, 01.06.2012.

20:21

Default images

"Svako je dobio zadatke u okviru svojih ingerencija: svi razgovaraju sa službama sa kojima sarađuju na tom polju, Vojska sa Kforom; naša vlada mora sa Euleksom i administracijom Unmik da o ovome ozbiljno razgovara. Mislim da ovo mora da prestane što pre", kazao je Nikolić za Radio-televiziju Srbije.

Nikolić je ocenio da je nastavak pregovora Beograda i Prištine jedini način da se sazna šta je dogovoreno i šta zloupotrebljavaju vlasti u Prištini.

"Pošto se govori danas o masovnom skidanju tablica sa automobila građana sa severa Kosova.., mi ne možemo da sedimo mirni, niti možemo da ćutimo pred onim što se događa", ukazao je predsednik.

Kako je naveo, danas je Savet za nacionalnu bezbednost, kojim je predsedavao, bio u punom sastavu i svi imaju želju da ozbiljno pristupe tom poslu.

Savet za nacionalnu bezbednost Srbije konstatovao je na današnjoj vanrednoj sednici da je jutrošnjim sukobom građana i KFOR na severu Kosova ugrožena bezbednost građana.

Savet je pozvao međunarodne misije Unmik, Kfor i Euleks da spreče pokušaje vlasti u Prištini da "izazivaju nestabilnost i strah među srpskim stanovništvom" i "uzdrže se od primene sile prema nezaštićenim građanima Pokrajine".

Savet je apelovao na građane da se "uzdrže od sukoba sa pripadnicima međunarodnih misija i time doprinesu smirivanju situacije".

Na Kosovu se svi problemi moraju rešavati dijalogom - bez nasilja i to je jedini put ka stabilnosti čitavog regiona, ocenio je Savet za nacionalnu bezbednost Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: