NATO: Nećemo tolerisati nasilje

NATO je danas izrazio ogorčenje zbog napada na vojnike KFOR-a na severu Kosova i upozorio da neće tolerisati nasilje.

Izvor: B92

Petak, 01.06.2012.

15:48

Default images

“Duboko smo ogorčeni zbog nasilnih činova uperenih protiv naših vojnika”, saopštila je Karmen Romero, zamenica portparolke NATO-a.

“Naše trupe su dejstvovale u potpunom skladu sa mandatom Ujedinjenih nacija”, piše u poruci koja je elektronskim putem dostavljena medijima.

KFOR nije i neće tolerisati nasilje prema svojm vojnicima, poručila je ona uz upozorenje da vojnici “imaju pravo na samoodbranu.”

Karmen Romero je u poruci pozvala na uzdržanost od bilo kakvih provokativnih akcija.

Pripadnici Kfora uklonili su sve barikade koje su bile postavljene u opštini Zvečan na magistralnom putu koji vodi prema južnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako je ranije saopštio Kfor, u akciji uklanjanja barikade kod mesta Rudare povređena su dva vojnika.

Direktor Zdravstvenog cetra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević potvrdio je Tanjugu da su tri osobe povređene u sukobu građana sa Kforom.

Povodom današnjih incidenata zasedao je i Savet za nacionalnu bezbednost, i na sednici je zaključeno da je ozbilno ugrožena bezbednost građana na Kosovu.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da ne razume šta je Kfor motivisalo na današnju akciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: