Prebio komšiju i bacio ga pod voz

Miroslavu Staniću (20) iz sela Šušeoka kod Mionice koji je prvo pretukao komšiju Dragana Jankovića pa ga bacio na šine da ga pregazi voz, određen je pritvor.

Izvor: Beta

Sreda, 30.05.2012.

09:05

Default images

Istražni sudija Višeg suda u Valjevu odredio je pritvor do mesec dana Miroslavu Staniću.

Policija sumnja da je motiv za pokušaj ubistva koristoljublje, a pritvor je Staniću određen zbog "neuobičajeno teških okolnosti" koje su dovele do pokušaja ubistva Dragana Jankovića.

Kako su ranije izvestile "Novosti", on je sačekao komšiju u nedelju uveče na stajalištu Lukavac, na pruzi Beograd - Bar, da siđe s voza, kojim se vraćao iz Beograda, te ga prebio, udarivši ga više puta motkom po glavi, onesvešćenog ga odvukao do koloseka, ostavio na šinama, uzeo mu novčanik i pobegao.

Stanić je, nezvanično saznaju "Novosti", po svemu sudeći nameravao da sve izgleda kako je Jankovića nesrećnim slučajem pregazio voz.

U ponedeljak, sat i po posle ponoći, na čoveka bez svesti naleteo je "Beovoz", ali iako je mašinovođa, primetivši telo na pruzi, uspeo da kočenjem smanji brzinu, voz je Jankoviću odsekao desnu nogu.

Prilikom uviđaja, policija je pored Jankovićevog "trabanta", parkiranog u blizini stajališta, primetila lokvu krvi. Analizom je utvrđeno da krv pripada Jankoviću, a ostali tragovi policiju su odveli do Stanića, koji je uhapšen i uz krivičnu prijavu biće predat istražnom sudiji Višeg suda u Valjevu.

Teško povređeni Janković prebačen je u valjevsku bolnicu, potom i u Urgentni centar u Beogradu, gde je i dalje u besvesnom stanju. U Šušeocima je uzgajao koze, a sir i druge mlečne proizvode prodavao je na beogradskim pijacama.

Stanić je, po svemu sudeći, znao da njegov komšija ima novca od pazara na pijaci, pa je nameravao da ga opljačka. Međutim, kako saznaju "Novosti", napadač je kod komšije našao samo 7.000 dinara.

Inače, Stanić je, dodaju "Novosti", od ranije poznat policiji kao sitniji prestupnik, a protiv njega do sada su podnete prijave za krađe iz automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: