Tuzla: Godinama zlostavljali dete

Tuzla -- Bračni par Milenko i Slavojka Marinković iz bosanskog sela Karavlasi uhapšeni su zbog sumnje da su godinama držali zatočenu i surovo zlostavljali devojčicu.

Izvor: Blic, Tanjug
Podeli

Opštinski sud Kalesija odredio je jednomesečni pritvor za bračni par iz mesta Karavlasi.

Milenko (52) i Slavojka Marinković (45) su držali zatvorenu državljanku Nemačke, koja sada ima 19 godina, i nisu joj dozvoljavali kontakte sa ljudima, pohađanje škole i prema njoj su se ponašali nehumano, izgladnjivali je i terali da radi teške poljoprivredne poslove.

Devojka je 17. maja spasena i odvedena u sigurnu kuću, a njen identitet se još utvrđuje.

Tužilac je naredio sprovođenje istrage, a o čitavom događaju je obaveštena Državna agencija za istragu i zaštitu, koja je uključena u istragu, kao i Tužilaštvo BiH.

“Prema devojci su se ponašali nehumano, nisi joj dozvoljavali da ide u školu ni da kontaktira sa ljudima, terali su je da radi teške poljoprivredne radove,” rekao je portparol tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Policija je saznala za ovaj slučaj 17. maja i odmah obavestila tužilaštvo. Devojka je nađena u teškom psihičkom i fizičkom zdravstvenom stanju. Bračni par Marinković odmah je uhapšen i određen im je pritvor do 30 dana.

Kako saznaje “Blic”, pretpostavlja se da se devojka zove Klara ili Bedina, a njen identitet utvrđuju istražni organi u Tuzli i Kalesiji. Navodno je bila zarobljena osam godina u porodici Marinković, koja ju je fizički zlostavljala, terajući je da radi najteže poslove, a nekoliko muških članova navodno je imalo i seksualni odnos sa njom. Slučaj je razotkrio komšija Sead Makalić.

“Doslovno su je terali da bude rob! Seksualno su se iživljavali nad njom. Vrelim nožem su joj rezali rane po licu, što se golim okom vidi na devojčici. Nikad joj nisu dali da spava u kući. Mala Bedina, kako su je zvali, spavala je sa svinjama i psima. Terali su je i na seksualni odnos sa psima, a pri tome su se smejali dok devojčica to radi. Krili su je od očiju javnosti i policije,” tvrdi Makalić.

Sve je počelo pre desetak godina, kad je Milenko Marinković, iako je već živeo sa Slavicom, iz Austrije gde rade on i trojica njegove braće, doveo Nemicu Kristinu, koja mu je bila druga žena. U zaselak Karavlasi, u kojem u nekoliko kuća žive braća Marinković, Kristina je dovela četiri kćerke, piše “Blic”.

“Tri starije devojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake. Ova devojčica je tada imala devet godina i ostala je da živi kod Milenka. Nemica, njena majka, povremeno je dolazila i morala je znati šta se događa,” kaže Sead Makalić.

Više puta policija je izlazila na teren nakon Makalićevih prijava proteklih godina, ali su je dobro skrivenu u podrumu kuće Markovići čuvali od očiju javnosti.

Nedavno je komšija uspeo da fotografiše devojčicu, a fotografiju kao dokaz odneo je u policiju, koja je odmah uhapsila bračni par Marinković. Devojčica je smeštena u sigurnu kuću gde se oporavlja, piše „Blic“.

Region

strana 1 od 3523 idi na stranu