SK: Protest zbog hapšenja islamista

Skoplje -- Tokom protesta u Skoplju, zbog hapšenja osumnjičenih za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera, u blizini zgrade Vlade oštećeno je jedno putničko vozilo.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Na zgradi opštine Čair polupano nekoliko prozora, saopštio je MUP Makedonije.

Protest, na kome je, kako se navodi, učestvovalo oko 1.500 ljudi, nije bio prijavljen policiji, a saznanja da će biti održan policija je dobila preko društvenih mreža.

Demonstranti su ispred zgrade Vlade u Skoplju uzvikivali "Velika Albanija", "Alah je veliki", "UČK", "Ubice".

Kako je navedeno, jedna grupa od oko 500 ljudi uputila se potom prema zgradi skopske opštine Čair, pretežno naseljene Albancima i gde je gradonačalenik kadar DUI, koji je deo vladajuće koalicije, gde su kamenovali zgradu opštine i pritom je oštećeno sedam-osam prozora.

MUP navodi da je protest trajao od 13:30 do 15 časova i da za sada nisu prijavljena druga oštećenja niti narušavanja javnog reda i mira, ali da i dalje "prati situaciju".

Makedonski MUP je 1. maja uhapsio 20 pripadnika radikalne islamističke grupe osumnjičenih da su povezani sa petostrukim ubistvom izvršenim 11. aprila u blizini Skoplja.

Region

Usvojen budžet BiH

Sarajevo -- Poslanici Doma naroda Parlamenta BiH usvojili su Predlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012.

Region četvrtak 31.05. 13:48 Komentara: 0
strana 1 od 108 idi na stranu