Na teritoriju AL suđenje Al-Islamu

Arapska liga podržala je nameru Libije da na svojoj teritoriji sudi sinu ubijenog libijskog lidera Moamera Gadafija, Seifu al-Islamu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

23:27

Default images

"Arapska liga podržava stav Libije da Saifu al-Islamu Gadafiju bude suđeno pred libijskim sudom", navodi se u saopštenju te lige.

"Libijske vlasti više puta su potvrdile da će svi uslovi za organizovanje poštenog i nepristrasnog suđenja na teritoriji te zemlje biti ispunjeni", dodaje se u saopštenju.

Seif je uhapšen u novembru prošle godine na jugu Libije, a sada se nalazi u zatvoru u Zintanu, gde ga drže bivši pobunjenici koji su se borili protiv njegovog oca tokom sukoba u zemlji prošle godine, podsetio je AFP.

Libija je 6. aprila uložila žalbu na zahtev Međunarodnog krivičnog suda (MKS) za hitno izručenje Seifa, za kojim je taj sud izdao poternicu zbog zločina protiv čovečnosti.

MKS je, međutim, odbacio ovu žalbu, u strahu da se Seifu u Libiji ne bi sudilo pravedno, ali taj sud nema mogućnosti da primora vlasti u Tripoliju da izruče Gadafijevog sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: