Lideri Evrope bojkotuju Ukrajinu

Nekoliko evropskih lidera je otkazalo posete Ukrajini zbog loših uslova pod kojima lider opozicije služi zatvorsku kaznu.

Izvor: BBC

Ponedeljak, 30.04.2012.

22:47

Default images

Predsednik Evropske komisije Hose Manuel Baroso i evropski komesar za pravdu Vivijen Reding su najavili bojkot Evropskog prvenstva u fudbalu u Ukrajini 2012.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je takođe najavila da bi mogla da bojkotuje EP ako se uskoro ne poboljšaju uslovi Timošenkove i ne bude puštena kako bi dobila adekvatno lečenje.

Pet evropskih predsednika se neće pojaviti na samiti koji se sledećeg meseca odrđava na Jalti u Ukrajini.

Porparol ukrajinskog ministarstva inostranih poslova je rekao da su predsednici Austrije, Češke, Nemačke, Italije i Slovenije odustali od prisustva samitu na Jaltiod 11 do 12 maja.

"Otvoreno ovo saopštavamo da niko ne bi pravio senzaciju od toga. Nema razloga da se u tome vidi diplomatiski protest", rekao je portparol Oleg Vološin.

Timošenkova je objavila da štrajkuje glađu i kaže da je veoma loše. U petak su se pojavile slike Timošenkove sa modricama na stomaku i rukama, za koje tvrdi da je dobila zbog nasilničkog ponašanja stražara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: