Jemen: U sukobima 21 žrtva

U žestokim sukobima koji su izbili danas na jugu Jemena, u blizini grada Loder, nad kojim Al Kaida pokušava da povrati kontrolu, poginula je najmanje 21 osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

20:19

Default images

Među nastradalima je 18 ekstremista, dvoje dobrovoljaca pri vojsci i jedan vojnik, saopštio je neimenovani lokalni zvaničnik ističući da su ekstremisti bili promorani da se povuku južno od ovog grada.

Očevici kažu da su sukobi trajali nekoliko sati, a da su avioni vazduhoplovnih snaga gađali položaje ekstremista u planinskom području, javila je agencija Frans pres.

Pripadnici Al Kaide su grad Loder zauzeli pre dve godine, a sada pokušavaju da ponovo uspostave kontrolu nad ovim područjem nakon što ih je vojska potisnula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: