"Kragujevac dobija Vojnu bolnicu"

Kragujevac -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je da će garnizonska ambulanta u Kragujevcu prerasti u Vojnu bolnicu za sekundarnu zdravstvenu zaštitu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šutanovac je prilikom posete toj ambulanti naglasio da će se otvaranjem Vojne bolnice poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite vojnih osiguranika i ostvariti i znatna ušteda u troškovima, jer su do sada pacijenti bili upućivani za Beograd.

"Otvaranjem Vojne bolnice otvorićemo i nova radna mesta, jer umesto sadašnjih 21 medicinskih radnika, ovde će raditi više od 200", rekao je ministar odbrane.

Šutanovac je dodao da je Srbija, zahvaljujući reformama vojnog zdravstva, dobila mogućnost da se civili leče na VMA, u vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu, te da će i žitelji Kragujevca i okoline lekarsku pomoć moći da traže u vojnoj bolnici u Kragujevcu.

Načelnik uprave za vojno zdravstvo u Ministarstvu odbrane pukovnik Zoran Popović kazao je da će buduća vojna bolnica u Kragujevcu, koja će početi sa radom za dve do tri godine, imati površinu od blizu 5.000 kvadratnih metara.

"Vojna bolnica imaće 80 kreveta na hirurgiji i 40 za internističke grane medicine" rekao je Popović i podsetio da u Kragujevcu živi oko 8.000 vojnih osiguranika.

strana 1 od 184 idi na stranu