"Ponovo ćemo razgovarati o uredbi"

Ministar Zoran Stanković kaže da će sa zaposlenima u zdravstvu ponovo razgovarati kako bi im se objasnile nedoumice u vezi sa vladinom uredbom o platama.

Izvor: Danas

Ponedeljak, 30.04.2012.

00:50

Default images

"Sindikati zdravstva na poslednjem sastanku, nažalost, nisu pokazali spremnost da razgovaraju o konkretnim predlozima kako i na koji način da se vladina uredba o platama, zbog koje je i pokrenut štrajk, unapredi, već su jedino istakli ultimativni zahtev za njenim odlaganjem", rekao je Stanković za "Danas".

On je dodao da ne postoji razlog za uznemirenost među zdravstvenim radnicima, jer ukoliko budu postizali rezultate rada na nivou proseka svoje zdravstvene ustanove, ova uredba neće uticati na njihova primanja, a time neće doći do smanjivanja plata.

Stanković je kazao da "primena ove uredbe podrazumeva nagrađivanje prema radu, što za zaposlene u zdravstvenom sistemu koji ostvaruju bolje rezultate znači povećanje plate, kao i pravičnost među zaposlenima, prepoznavanjem rada od nerada".

"Uveren sam da najveći deo zdravstvenih radnika savesno i odgovorno obavlja svoj posao i da će oni zaposleni u zdravstvenom sistemu koji ostvaruju bolje rezultate imati i veću naknadu za svoj rad", rekao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: