"Ispitujemo ko vozi dete u gepeku"

Policija radi na identifikaciji osoba koje su vozile dete u gepeku auto i protiv njih će biti preduzete zakonske mere, kažu Ivica Dačić i Milorad Veljović.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2012.

13:57

Default images

Povodom snimka dečaka u gepeku automobila, objavljenom na internet portalu Telegraf.rs, koji su danas preuzeli i drugi beogradski mediji, Dačić je rekao da će "ukoliko se jasno utvrdi o kome je reč, sigurno biti preduzete sve mere i sankcije" propisane za to.

Bicikl, ranac i dete u otvorenom gepeku automobila na beogradskim ulicama. Neslana šala ili zanemarivanje deteta ali ovakva vrsta zabave morala bi da izazove reakciju, kako policije tako i tužilaštva i centra za socijalni rad. Tako bi se saznalo ko je odgovoran i da li će biti kažnjen za ozbiljno ugrožavanje bezbednosti deteta. U vrhu srpske policije najavljuju da se već radi na ovom slučaju.

"Znači direktor je rekao (zbog ovih mikrofona) rekao mi je da se radi na identifikaciji i ukoliko se jasno utvdi o kome je reč, sigurno da će biti preduzete sve zakonske mere u skladu sa predviđenim sankcijama za tako nešto", kaže Dačić. Veljović je rekao novinarima i da se proverava ko je vozio automobil i da to što se na snimku vidi registarska tablica ne mora da znači da ga je vlasnik vozio.

" To se radi, proverava se. Ne mora da znači da onaj koji vozi da je i vlasnik vozila", kaže Veljović.

U Komitetu za bezbednost u saobraćaju navode da oni koji su doveli dete u opasnost moraju biti sankcionisai.

"Tu svakako postoje elemnti saobraćajnog prekršaja, ali i nečeg drugog mogu postati elemnti krivičnog dela. Zloupotrebe, grubog kršenja roditeljskih prava. Vi možete recimo da vežete dete konopcem za krov, ali ne možemo reći da je to prost saobraćajni prekršaj već je to više od toga. Nije manje opasno ni kada dete vozite, ovaj slučaj zaslužuje reakciju, da primeni mere prema onima koji su dete doveli u opasnost", kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

Ovakva igra ili nečiji hir mogla je da ima i tragične posledice jer je osim trovanja dete moglo da strada i prilikom naglog kočenja ili možda sudara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: