Nastavak suđenja Brejviku 3. maja

Oslo -- Suđenje Andersu Brejviku, koji je priznao da je 22. jula prošle godine u Oslu i na ostrvu Utoja ubio 77 ljudi, biće nastavljeno u četvrtak, 3. maja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tog dana suđenje će biti nastavljeno saslušavanjem svedoka o masakru na ostrvu Utoja.

Cilj suđenja, koje bi trebalo da traje 10 nedelja, jeste da ustanovi da li je uračunljiv, s obzirom na to da su sudu dostavljena dva psihijatrijska izveštaja sa potpuno različitim nalazima.

Ukoliko bude proglašen uračunljivim, mogao bi da bude osuđen na 21 godinu zatvora i ta kazna bi se potom mogla produžavati na neograničeno vreme.

Ako stručnjaci zaključe da je Brejvik mentalno bolestan, mogao bi biti zatvoren u psihijatrijsku ustanovu do kraja života.

Svet

Srbiji se nudi saradnja sa NATO

Vašington -- Srbiji će posle izbora biti ponuđeno da proširi saradnju sa severnoatlantskom alijansom, najavila je Elizabet Šervud Randal, specijalna savetnica Baraka Obame.

Svet ponedeljak 30.04. 22:51 Komentara: 112

Poslednji zapisi Osame bin Ladena

Vašington -- Američka javnost uskoro će moći da pročita neke od poslednjih pisanih ili otkucanih zabeleški ubijenog vođe terorističke mreže Al Kaide Osame bin Ladena.

Svet ponedeljak 30.04. 20:21 Komentara: 4

Jemen: U sukobima 21 žrtva

Sana -- U žestokim sukobima koji su izbili danas na jugu Jemena, u blizini grada Loder, nad kojim Al Kaida pokušava da povrati kontrolu, poginula je najmanje 21 osoba.

Svet ponedeljak 30.04. 20:19 Komentara: 0

Sarkozijev dogovor sa Gadafijem

Pariz -- Nikola Sarkozi i Moamer Gadafi postigli su dogovor po kom je za nuklearnu saradnju sa Francuskom, Libija trebalo da oslobodi zatočene bugarske medicinske sestre

Svet ponedeljak 30.04. 20:18 Komentara: 1
strana 1 od 330 idi na stranu