Ubijen član Kekine grupe na NBG

Vujadin Pejanović (34), visokorangirani pripadnik Kekine grupe, ubijen je oko 21 čas iz vatrenog oružja u Ulici Jurija Gagarina 219 na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2012.

22:19

Default images

Vujadin Pejanović, zvani Vule Balavi, upucan je u "sačekuši" dok je ulazio u automobil na parkingu ispred kafića "Key largo".

On je zadobio dve prostrelne rane u predelu glave i grudnog koša i Hitna pomoć je na licu mesta konstatovala smrt. Uviđaj je obavljen, istraga je u toku i radi se na identifikovanju počinioca. Veruje se da je u pitanju profesionalno ubistvo.

Kako saznaje B92, Pejanović je bio visokopozicioniran član novobeogradskog narko-klana čiji je vođa Dejan Stojanović Keka.

"Kekinu grupu" je formirao Dejan Stojanović, a uslov ulaska u grupu bio je da su članovi do sada već izvršili neko ubistvo ili pokušali nekog da ubiju. Grupa je više godina bila u sukobu sa grupom pokojnog Stevana Jezdimirovića zvanog Jezda, a zbog primata za teritoriju Novog Beograda.

U tom sukobu koji je dugo trajao bilo je na obe strane više mrtvih i ranjenih. Kriminalna delatnost grupe je vršenje svih težih krivičnih dela: ubistva, pokušaji ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilničko ponašanje, oduzimanje motornih vozila, vraćanje ukradenih vozila uz otkup, krijumčarenje opojne droge i drrugog. Članovi grupe se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih dela ubistava i pokušaja ubistva u Beogradu.

Za većinu tih krivičnih dela podnošene su prijave koje nisu okončane presudama, a izvršioci su na slobodi.

Kekina grupa se dovodi i u vezu sa organizovanjem nereda u Đenovi a fudbalskoj utakmici Italija - Srbija, a spominju se i veze sa prodajom fudbalera iz najvećih srpskih klubova.

Vođa grupe je Stojanović Dejan, zvani Keka (Stojanović je izvršilac krivičnog dela ubistva Sibinović Gorana), a članovi grupe su: Šesto Nikola zvani Pika (izvršilac ubistva Mićić Siniše), Borovčanin Ivan (zajedno sa Pejanović Vojkanom izvršio ubistvo Vukmanović Milana), Miketić Vladan (sumnjiči se za više ubistava među kojima Banda Nikole i Petrović Nikole, zbog čega je u bekstvu u inostranstvu), Spasojević Nebojša zvani Spale (pokušao ubistvo Ergić Nenada), Grujović Nenad zvani Gruja (zajedno sa drugim članovima grupe učestvovao u ubistvu Petrović Nikole), Arsenijević Nemanja zvani Mutavac (zajedno sa članovima grupe pokušao ubistvo Bandić Borislava i Bandić Željka), Milanović Nebojša zvani Milano, Dabić Aleksandar zvani Daba (izvršilac pokušaja ubistva Vujanović Milana i pokušaj ubistva Lazarević Zorana), Milinković Vladimir zvani Milinko (izvršio silovanje dve devojke N.G. i J.N.), Vlahović Aleksandar zvani Rambo (pokušao ubistvo Ilić Saše), Milosavljević Mario (pokušao ubistvo Stojanović Saše i Bujagić Nebojše).

Navedena ubistva i druga krivična dela su počinjena od sredine '90-ih na ovamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: