JA: Protest zbog smrti trudnice

Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23) iz Ribara kod Jagodine koja je umrla u šestom mesecu trudnoće protestovali su ispred jagodinske bolnice.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.04.2012.

20:01

Default images

Oni su zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.

Natalija Arsić umrla je u petak, 13. aprila, u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, a istražni sudija Višeg suda u Jagodini naložio je obdukciju njenog tela kojom bi trebalo da bude utvrđen uzrok smrti.

Ona je prošlog petka, 6. aprila, primljena u Opštu bolnicu u Jagodini pošto se žalila na glavobolju, bolove u stomaku i mučninu.

"Nataliji je u petak ukazana trenutna pomoć, imala je visok pritisak, dali su joj infuziju i rekli da joj je krenuo pesak iz bubrega i vratili je kući.

Međutim, bolovi i povraćanje se nastavljaju i porodica je vraća u bolnicu. U toku noći joj se stanje pogoršalo, pala je u komu i lekari su je poslali u Kragujevac", rekla je agenciji Beta rođaka pokojnice Svetlana Timić.

Natalija Arsić je u komi bila nedelju dana i umrla je u petak, 13. aprila u bolnici u Kragujevcu.

"Beba je umrla dva, tri dana pošto je Natalija pala u komu. Doktor u Kragujevcu nam je rekao da je Natalija umrla od jakog moždanog udara", rekla je Svetlana Timić.

Porodica je navela da je Natalija bila zdrava i da nikakve tegobe nije imala do prošlog petka, kada joj je pozlilo.
(Foto: Tanjug)
Okupljeni prijatelji, rođaci i ljudi koji su imali slične probleme zatražili su "istinu i pravdu" i da se slučaj ispita, kako se slični slučajevi ne bi ponovili.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić izrazio je saučešće porodici Natalije Arsić.

"Nakon obdukcije koju je uradio policijski patolog i nakon zvanične dostave nalaza videćemo šta ćemo da preduzmemo", rekao je Miletić.

Dodao je da je sproveden unutrasnji nadzor kvaliteta rada lekara i formirana komisija koja će ispitati sve događaje od prijema pacijentkinje u jagodinsku bolnicu do njenog uputa u Kragujevac.

Natalija Arsić, koja ima trogodišnju ćerku, sahranjena je danas na jagodinskom groblju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: