"Utvrđuje se odgovornost Bulića"

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je u toku forenzička i DNK-a analiza koja bi trebalo da utvrdi odgovornost uhapšenih za napad na Piksijevu kuću.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2012.

16:06

Default images

"U toku je forenzička istraga, a da li će njima biti određen pritvor nakon policijskog zadržavanja zavisi od rezultata te istrage. Da bi se to utvrdilo, policija ih je i privela na saslušavanje i uzimanje briseva za DNK analizu", rekao je Dačić.

On je naglasio da je policija to uradila na osnovu zahteva iz Niša, "koji je išao ka tome da se utvrdi DNK trag koji je ostao na ostacima eksplozivne naprave".

Prema izveštaju Uprave kriminalističke policije, kako je rekao ministar, vlasnik auta koji je u to vreme bio na mestu izvršenja krivičnog dela i u kome su se nalazile tri nepoznate osobe je Igor Dragojević, radnik ličnog obezbeđenja bivšeg potpredsednika zajednice klubova "Super lige" Dragana Ace Bulića.

Dačić je kazao da su, prilikom pretresa njihovih stanova, pronađeni oružje, meci i narkotici.

Ministar policije je juče rekao da je Bulić uhapšen zbog sumnje da je organizovao bombaški napad na kuću nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca.

Osim Bulića, kao mogući organizatori uhapšeni su Saša Vranić, Nikola Tomović i Zoran Atanasković, svi iz Beograda. Pod sumnjom da je neposredni izvršilac napada uhapšen je Igor Dragojević, dok se za Markom Poljakom traga, rekao je Dačić.

Ručna bomba "kašikara" bačena je na porodičnu kuću proslavljenog fudbalera Stojkovića 23. februara, nešto posle 21 sat.

Uhapšeni Bulić je vlasnik beogradskog restorana "Ruski car" i fudbalskog kluba "Železnik" i sin kontroverznog biznismena Jusufa Juse Bulića, ubijenog 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: