Del: Korupcija u partijama na KiM

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kristofer Del optužio je politički krug na Kosovu da je korumpiran i pozvao ih je na borbu protiv korupcije.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

17:38

Default images

Govoreći na svečanosti povodom izbora novih tužilaca i sudija na Kosovu, Del je oštro govorio o korumpiranosti političkih partija na Kosovu i kazao da odnos prema korupciji mora da se promeni.

"Svi članovi političkih partija pokazuju prstom jedni prema drugima govoreći da su drugi korumpirani. Međutim, neki od onih koji pokazuju prstom na druge su spremni da pune glasačke kutije, da članovima svojih porodica pronađu neko dobro radno mesto u vladi i da svojim prijateljima omoguće da dobiju unosne ugovore kada je to u njihovom interesu", kazao je Del.

Američki ambasador je rekao da iz tih ocena ne isključuje nijednu partiju na Kosovu.

Sve to, prema njemu, doprinosi da na ekonomskom planu Kosovo tone jer nijedan strani investitor ne želi da investira u zemlji u kojoj hara korupcija.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je kazala da će se zauzeti za ostvarivanje reda i zakona na Kosovu i pozvala 56 novih sudija i tužioca da za prijatelje imaju zakone i Ustav Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: