Mađarska: Šmit neće podneti ostavku

Budimpešta -- Predsednik Madjarske Pal Šmit neće podneti ostavku uprkos tome što mu je oduzeta titula doktora jer je ustanovljeno da mu je doktorska disertacija plagijat.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šmit je za državnu televiziju rekao da je njegova "savest čista" kada je reč o doktorskoj disertaciji i dodao da mu "nije prijatno" što je kompromitovan u javnosti zbog toga, naročito zato što slučaj nije mogao da iznese pred Univerzitetski senat, koji je doneo odluku o oduzimanju doktorske titule.

Šmit je titulu doktora dobio na disertaciji o istoriji i evoluciji modernih Olimpijskih igara. Madjarska nedeljnik HVG pisao je u januaru da je veći deo Šmitove disertacije prevod od reči do reči jednog teksta na francuskom iz 1980. godine, koju je napisao pokojni bugarski sportski stručnjak i diplomata Nikolaj Georgijev.

Pored toga, vebsajt indeks.hu naveo je da je 17 stranica doktorata bio doslovni prevod disertacije nemačkog profesora Klausa Hajnemana, napisane 1991. na engleskom.

Region

U Crnoj Gori deluje 35 bandi

Podgorica/ Beograd -- U Crnoj Gori aktivno deluje 35 kriminalnih grupa, a najveći broj njih se bavi švercom droge, pranjem novca i ilegalnom prodajom oružja, pišu "Novosti".

Region subota 31.03. 23:11 Komentara: 19

Zoran Janković: Tek sam počeo

Ljubljana -- Predsednik opozicione stranke Pozitivna Slovenija i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjavio je da je njegova karijera u slovenačkoj politici tek počela.

Region subota 31.03. 15:04 Komentara: 1

Nastavak suđenja Paravinji

Zagreb -- U nastavku suđenja Draganu Paravinji koji se tereti za teško ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić iskaze je dalo šest svedoka među kojima su dva policajca

Region petak 30.03. 21:55 Komentara: 1
strana 1 od 122 idi na stranu