Mađarska: Šmit neće podneti ostavku

Predsednik Madjarske Pal Šmit neće podneti ostavku uprkos tome što mu je oduzeta titula doktora jer je ustanovljeno da mu je doktorska disertacija plagijat.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.03.2012.

22:00

Default images

Šmit je za državnu televiziju rekao da je njegova "savest čista" kada je reč o doktorskoj disertaciji i dodao da mu "nije prijatno" što je kompromitovan u javnosti zbog toga, naročito zato što slučaj nije mogao da iznese pred Univerzitetski senat, koji je doneo odluku o oduzimanju doktorske titule.

Šmit je titulu doktora dobio na disertaciji o istoriji i evoluciji modernih Olimpijskih igara. Madjarska nedeljnik HVG pisao je u januaru da je veći deo Šmitove disertacije prevod od reči do reči jednog teksta na francuskom iz 1980. godine, koju je napisao pokojni bugarski sportski stručnjak i diplomata Nikolaj Georgijev.

Pored toga, vebsajt indeks.hu naveo je da je 17 stranica doktorata bio doslovni prevod disertacije nemačkog profesora Klausa Hajnemana, napisane 1991. na engleskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: