Traktori ispred vlade Vojvodine

Nezadovoljni poljoprivrednici došli su sa desetak traktora ispred zgrade vlade Vojvodine, u pratnji policije. Kod Opova napadnuti traktori bejzbol palicama.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

19:01

Default images

Deset traktora se trenutno nalazi ispred zgrade Vlade u Novom Sadu, i kažu da ne planiraju odatle da odu, nezadovoljni zbog vladine agrarne politike.

Kako saznaje B92, deset traktora je došlo uz pratnju policije, a trenutno ih obezbeđuje dvoja patrolnih kola.

Traktori su propisno parkirani ispred ulaza u zgradu pokrajinske vlade, ne ometaju saobraćaj, a na početku i na kraju kolone se nalazi po jedno policijsko vozilo.

Jedan od traktorista kaže da se u koloni nalaze poljoprivrednici iz Subotice, Kljajićeva, Sivca i okoline Novog Sada.

"Verovatno do ujutru nećemo otići sa ovog mesta," kazao je za Tanjug traktorista Marko koji nije naveo prezime.

"Čekamo da nam se jave naši predstavnici koji su na pregovorima u Beogradu". Prema ovom poljoprivrediku, veća kolona traktora nalazi se na ulazu u novosadsko naselje Klisa, a do centra Novog Sada 10 traktora je uspelo da dođe posle pregovora sa pripadnicima policije.

Poljoprivrednici su blokirali puteve u Novom Sadu, i to kod Temerinske petlje, kod Rimskih šančeva na starom putu prema Subotici i ka Beočinu.

Na blokadama se propuštaju samo hitni slučajevi, a problema u saobraćaju ima na još skoro 30 mesta širom Vojvodine. Ipak poljoprivrednici su najavili da nemaju nameru da se zadržavaju u Novom Sadu, već da im je konačni cilj Beograd.

Delegacija poljoprivrednika koji protestuju i ministar Ivica Dačić dogovorili su da im bude ipak dozvoljeno da sutra održe protestnu vožnju do Beograda.

Opovo: Bejzbolkama lomili farove i šofer-šajbne traktora

Tridesetak ljudi kod Opova bejzbol-palicama je polupala farove i šofer-šajbne traktora poljoprivrednika koji protestuju.

"Iz automobila je izašao jedan čovek kome smo rekli da ne može da prođe, da puštamo samo žene sa decom i hitne slučajeve. On se vratio nakon pola sata sa njih tridesetak, koji su palicama polupali farove i šofer-šajbne na našim traktorima", rekao je Nenad Stojić za Radio-televiziju Vojvodine.

Stojić je kazao da je šteta velika i izrazio nezadovoljstvo jer policija nije intervenisala iako je bila obaveštena.

"Ovo nas neće uplašiti. Nema šanse da odustanemo, mogu da pucaju na nas, a mi ćemo istrajati u našim zahtevima", tvrdi Stojić.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, zbog odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kako je bilo ranije.

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su zato juče ujutro traktorima ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: