Sud uskoro o ukidanju Obraza

Ustavni sud Srbije okončao je postupak o inicijativi za zabranu organizacije "Obraz" i predlog odluke uskoro će biti razmotren na sednici suda.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2012.

11:52

Default images

Predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević je novinarima u Ustavnom sudu u Beogradu rekao da je sudija izvestilac u tom predmetu pripremio predlog odluke koji će "ovih dana" biti prosleđen njemu kao predsedniku suda, nakon čega će taj predmet uvrstiti u dnevni red sednice.

"U najskorije vreme koje će se meriti danima ili u najgorem slučaju dve do tri nedelje ta odluka će biti na sednici suda", rekao je Slijepčević govoreći o postupku povodom inicijative republičkog javnog tužioca za zabranu "Obraza".

Tužilaštvo je ranije zatražilo da se "Obraz" zabrani i briše iz registra, kao i da se sva buduća udruženja i grupe koje žele da nastave aktivnosti "Obraza" smatraju nelegalnim da bi se sprečilo da aktivisti "Obraza" zaobiđu presudu o zabrani i registruju nova udruženja sa istom svrhom i ciljem i tako uspostave kontinuitet sa "Obrazom".

MUP Srbije je 2005. godine "Obraz" označio kao klerofašističku organizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: