Turska: Hitler reklamira šampon

Istambul -- Turska reklama za šampon na kojoj se pojavljuje Adolf Hitler izazvala negodovanje jevrejskih grupa širom sveta, koje su pozvale da se reklama odmah povuče.

Izvor: Tanjug
Podeli

''Potpuno je nedopustivo da se u te svrhe koristi Hitler, koji je jasan primer okrutnosti i divljaštva'', navodi se u saopštenju Turske jevrejske zajednice povodom reklame od 12 sekundi koja je prikazana prošle nedelje.

Reklama za muški šampon ''Biomen'' prikazuje Hitlera koji gestikulira i drži govor pun entuzijazma pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod koji je ''sto posto muški''.

''Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon'', kaže on u reklami.

Jevrejske organizacije u Turskoj zatražile su od reklamne agencije da povuče reklamu.

Korišćenje Hitlera, ''koji je bio odgovoran za masovno ubistvo šest miliona Jevreja i milone drugih u Holokaustu, da prodaje šampon je gnusan i bedan marketinški potez'', rekao je u saopštenju direktor Lige koja se bori protiv antisemitizma i koja se nalazi u SAD Abraham H. Foksman.

''To je poruga na sećanje na one koji su nastradali u Holokaustu, one koji su preživeli i one koji su se borili da pobede naciste'', dodao je Foksman, koji je preživeo Holokaust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 330 idi na stranu