Šešelj: Tužioci nisu dokazali ništa

Vojislav Šešelj je danas, uprkos pogoršanom zdravstvenom stanju, nastavio iznošenje završnih reči, ističući da tužioci nisu dokazali kirivicu protiv njega.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

11:26

Default images

On tvrdi da tužioci lažnim svedocima nisu dokazali optužbe već dodatno degradirali svaki integritet Tribunala.

Šešelj kaže i da iznošenje završnih reči ne može biti krivično delo. “Vi sudite meni, a javnost o vama. Još se ne zna ko će bolje proći”, poručio je lider radikala sudijama Haškog tribunal.

Opširno, detaljno, navodeći datume i imena, Vojsilav Šešelj je danas prelazio deo po deo optužnice, uz povremene komentare na račun sudija, koje je između ostalog, optužio da rade prljav posao za dobru platu i očekivanu penziju.

“V imate veliki problem s činjenicama, jer vi pokušavate da se borite protiv činjenica. Vi pokušavate činjenice da zamenite lažima. Svrsishodnim lažima. Lažima koje mene terete… Govorite da sam svojim izjavama tukao kao haubicom i da su nesrbi ubijani u vreme mojih konferencija i mitinga. Vi niste normalni, zaista”, rekao je Šešelj.

Rat u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, dobrovoljci SRS, lažni svedoci, napisani elaborati, zakonodavstvo SFRJ, međunarodno pravo, slučaj Žarka Lauševića bili du danas deo su odbrane Vojislava Šešelja.

Tibunal je od mračnih sila dobio podli i podmukli zadatak da napakosti Srbima, a njega eliminiše sa političke scene, kategoričan je predsednik radikala.

“Metodologija kojom se služite je totalitarna. Znamo je iz Hitlerovog vremena i Staljinovog vremena. Samo ste je sada usavršili. Hitler i Staljin su bili pošteniji od amerikanaca i drugih globalista. Oni su otvorenije nastupali. Kod vas je sve prikrivenije, ali su vam ciljevi isti. Meni je drago što mi se pružila prilika da vas raskrinkam, vašu prirodu i ciljeve, pozadinu vašeg delovanja i pre svega vaše gazde i inspiratore. Ja mislim da bi za danas mogli da prekinemo jer se osećam prilično umornim, kazao je Šešelj.

Iznošenje završne reči lider radikala trebalo bi da nastavi u utorak.

Na završnoj reči optužbe tužilac Matijas Markusen predložio je da se Vojislav Šešelj kazni sa 28 godina zatvora. Optuženom su ostala još tri sata i četrdeset minuta za iznošenje završnih reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: