Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu

Beograd -- Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila da je Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je ranije danas bio prebačen.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Iznošenje njegove završne reči trebalo da počne sutra, kako je ranije najavljeno.

Srpska radikalna stranka ranije je saopštila da je Šešelj ponovo prebačen u bolnicu, jer mu se iznenada pogoršalo zdravstveno stanje.

Šešelj je u petak ponovo operisan jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom januara, nije bio ispravan, a kako je danas izjavila funkcionerka SRS Vjerica Radeta, on, uprkos tahikardiji, traži da se sutra pojavi u sudnici.

Haški tribunal je prošle sedmice saopštio da će umesto u ponedeljak i utorak, kako je prethodno bilo zakazano, Šešelj u sredu i četvrtak, 14. i 15. marta, izneti završne reči u glavnom postupku koji se protiv njega vodi za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine.

Suđenje Šešelju počelo je u novembru 2007, a tužilaštvo je u okviru završne reči iznesene prošle nedelje zatražilo da on bude osuđen na 28 godina zatvora.

Društvo

I Beograd pogasio svetla

Beograd -- Simboličnim gašenjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat Beograd je učestvovao u globalnoj akciji za očuvanje životne sredine "Sat za našu planetu".

Društvo subota 31.03. 23:40 Komentara: 19
strana 1 od 192 idi na stranu